Bezoekerscentrum Jules Destrooper

Oprichter Jules Destrooper

Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes ...

 

Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zal hij nooit vermoed hebben dat precies 125 jaar later fijnproevers in meer dan 75 landen de koekjes weten te appreciëren.

 

Om aan de talrijke vragen tot bedrijfsbezoek een antwoord te bieden, opende Biscuiterie Jules Destrooper midden juni 2011 haar eigen bezoekerscentrum in Lo. Niemand minder dan Z.M. Koning Albert II, in aanwezigheid van toenmalig West-Vlaams Gouverneur Paul Breyne en de burgemeester van Lo-Reninge Lode Morlion, huldigde op 7 juli 2011 officieel deze nieuwe toeristische trekpleister in. Zo'n anderhalf jaar later brachten al meer dan 50.000 geïnteresseerden uit binnen- en buitenland een bezoek aan het bedrijf.

 

Visitors Center 50000th visitor

In het bezoekerscentrum wandel je letterlijk door de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Je kan er ook heel wat opsteken over hoe de familie Destrooper vandaag haar verfijnde biscuits bakt. Zo komen de kwaliteit en oorsprong van de gebruikte (natuurlijke) ingrediënten ruim aan bod. Al houdt de gebrevetteerde Hofleverancier de authentieke recepten graag verder geheim. Een bedrijfsfilm toont in detail hoe het productieproces vandaag verloopt. In de proefbakkerij geeft één van de bakkers deskundige uitleg en wordt er getoond hoe het Amandelbrood, de Natuurboterwafel e.a. creatief en verrassend kunnen dienen als basis voor lekkere gerechten. Vanzelfsprekend krijgen de bezoekers ook uitgebreid de kans om te proeven van het hele gamma. Het centrum bevat ook een polyvalente ruimte die op dit moment het creatieve ondernemerschap van de familie Destrooper tijdens de Eerste Wereldoorlog aantoont, een moment waarop grondstoffen niet of onvoldoende voorradig waren.

Zo'n anderhalf jaar na de opening van haar eigen bezoekerscentrum in thuisstad Lo, mocht Biscuiterie Jules Destrooper reeds haar 50.000ste bezoeker verwelkomen. Katrien Lewille uit Roeselare werd midden januari bij haar bezoek verrast met een assortiment koekjes en een boeket bloemen. Met nu al een goed gevulde agenda belooft het ook de komende maanden erg druk te worden in luilekkerstad Lo.